gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Otvorene nove prostorije Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži

El. pošta Štampa PDF
regionalni centar kanjiza otvaranje5 Nova zgrada Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži, u prisustvu predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora, opštinskih čelnika Kanjiže, prosvetnih institucija, Nacionalnog saveta Mađara, prosvetnih radnika i gostiju, predata je na upotrebu.
Ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh ključeve novoizgrađenog zdanja uručio je direktorki Regionalnog centra Tatjani Varju Potrebić.
Izgradnja objekta površine 426 kvadratnih metara u centru Kanjiže, stajala je 28,5 miliona dinara, od čega je iz donacije švajcarske vlade posredstvom Švajcarske agencije za saradnju i razvoj SDC iz Beograda obezbeđeno 100.000 evra. Ostatak je finansiran iz kase kanjiške opštine, a crep za pokrivanje objekta je donacija kanjiškog AD „Potisje Tondah“.
Ambasador Švajcarske Žan Danijel Ruh je izjavio da je Švajcarska proteklih godina u Srbiji pomogla u stvaranju 12 regionalnih centara, od Leskovca, Novog Pazara, Niša do Užica, Kanjiže i drugih gradova.
– Mi ne želimo da investiramo samo u obrazovanje u Srbiji, što je i te kako važno, nego želimo da ulažemo u sistem obrazovanja koji omogućuje mladima da nađu posao. Za zacrtanu strategiju saradnje sa Srbijom izdvojićemo 75 miliona švajcarskih franaka, a jedno od područja u koja želimo da ulažemo je u mogućnost zapošljavanja mladih – naglasio je ambasador Žan Danijel Ruh.
Predsednik kanjiške opštine Mihalj Njilaš je rekao da budućnost neke zajednice predstavlja ulaganje u obrazovanje. Zahvaljujući na donaciji za izgradnju Regionalnog centra i ukupnoj dosadašnjoj saradnji, on je izrazio očekivanja da će se ona nastaviti i na drugim poljima. Njilaš je dodao da je nakon nepune četiri godine rada Regionalni centar dobio svoju zgradu koja je savremena i funkcionalna, veoma bitna za grad i opštinu jer se zdanje arhitekturom uklapa u centar varoši i dopunjava postojeće sadržaje ustanova u kulturi, obrazovanju i turizmu, a od značaja je za region Potisja, severne Bačke i severnog Banata.
 
 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac