gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Dobre prakse i partnerstva – ključ efikasnog, kvalitetnog i pravednog obrazovanja

El. pošta Štampa PDF
Ministar prosvete i nauke prof. dr Žarko Obradović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer, danas su otvorili dvodnevnu konferenciju „Dobre prakse i partnerstva – ključ efikasnog, kvalitetnog i pravednog obrazovanja“, koja se održava u Centru „Sava“.
U uvodnm delu obratiće se i Lu Brefor, šef Kancelarije Svetske banke u Republici Srbiji, Beatris Majer savtenik u ambasadi Švajcarske i Judit Sira, izvršni direktor Romskog obrazovnog fonda.
Na Konferenciji će biti predstavljena Strategija razvoja obrazovanja u Republici Srbiji do 2020. godine.
Ono što bismo još izdvojili tiče se "Mreže RC i CSU", koja će biti zastupljena na konferenciji. Planirano je da po dva predstavnika iz svakog Centra prisustvuju konferenciji a da Valentina Rančić iz Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš, u delu konferencije posvećenom stručnom usavršavanju, prezentuje "Mrežu" kroz primer dobre prakse. Primer dobre prakse se odnosi na procenu potreba, obuke školskih timova, realizaciju stručnog usavršavanja i praćenja ishoda.
Takođe, ispred sala za rad biće postavljeni panoi gde će se i svaki Centar pojedinačno predstaviti.
Slike sa konferencije možete pogledati u našoj galeriji.

Na Konferenciji, takođe, biće reči i o Programu za celoživotno učenje, Efikasnosti obrazovanja – dobre prakse i partnerstva, Program racionalizacije u školstvu: efekti i planovi, Modernizacija i standardizacija obrazovne infrastrukture, u susret PISA 2012. testiranju. Radne grupe baviće se sledećim temama: Međunarodna ispitivanja i podaci dobijeni istraživanjima, Integritet obrazovnog sistema, PISA istraživanje – nalazi i preporuke, Ocenjivanje, završni ispiti i mature, Dobre prakse i dobre škole, Projekat „Povezivanje učionica, Višejezičnost i interkulturalnost u sistemu obrazovanja Republike Srbije, Međunarodna studija o nastavi i učenju, Upravljanje školom i osnaživanje direktora, Nastavnici budućnosti, Kompetencije škole kao institucije u odgovoru na nasilje, Prevencija nasilja iz ugla nastavnika i direktora, Roditelji u prevenciji nasilja, I roditelji se pitaju, Obrazovanje Roma, Inkluzivno obrazovanje...

 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac