gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Sastanak "Mreže RC i CSU Srbije" u Čačku 06. i 07. mart 2012.

El. pošta Štampa PDF
U Čačku je održan dvodnevni skup predstavnika svih Regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje ( svi centri zastupljeni su sa po tri predstavnika - direktori i po dva stručna saradnika) sa konsultantima iz Švajcarske - Hugo Sager i Finske - Raisa Venelainen. U radu skupa učestvovali su i predstavnici SDC, Lidia Vujičić, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, Marijana Todorović i ZUOV - Olivera Todorović i Goran Pavlović.
Prvog dana paralelno su se  odvijale dve aktivnosti. U jednom delu su učestvovali direktori centara koji su razmotrili novi Pravilnik o stručnom usavršavanju i načinima njegove inplementacije. Takođe je razmotrena aktivnost Mreže centara u narednom periodu sa konkretnim zaduženjima u realizaciji oblasti delovanja. Ovom prilikom izabrani su naredni koordinator Mreže i njegov zamenik - Dobrivoj Martonoši i Dejan Stevanović.
Stručni saradnici radili su sa Raisom Venelainen. Osnova rada bili su starndard kompetencija nastavnika  sa posebnim osvrtom na mesto i ulogu Centara u proceni potreba za stručnim usavršavanjem nastavnika. Drugog dana svi učesnici radili su zajednički.

Slike sa sastanka u Čačku

 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac