gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Radionica u okviru PDP projekta 23. i 24. 01.2013.

El. pošta Štampa PDF

Nakon mesec dana, Smederevo i Regionalni centar Smederevo ponovo su domaćini Mreži RC i CSU povodom održavanja dvodnevnog skupa u čijem radu učestvuju predstavnici, direktori i stručni saradnici svih regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje, kao i stručni konsultanti SDC, Hugo Sager i Raisa Venalainen, predstavnici Ministarstva prosvete, Nevena Vraneš i ZUOV-a, Olivera Todorović i Goran Pavlović. Prvi put u radu skupa učestvuju i predstavnici novoformiranih centara u Novom Pazaru i Knjaževcu. Skup je otvorio i pozdravio učesnike, direktor RC Smederevo, mr Borivoje Janošević.
Na samom početku u radu skupa učestvovali su predstavnici Ambasade Francuske - Instituta za francuski jezik, Igor Stepanović i Tatjana Šotra sa saradnicima. U jednosatnom obraćanju direktorima centara predstavili su programe saradnje i puteve za njihovo unapređivanje.

U popodnevnom delu rada, nastavilo se u dve grupe. Članovi Skupštine Mreže RC i CSU diskutovali su o prespektivama razvoja Mreže i prioritetima angažovanja u narednom periodu. Prioritetni zadatak i cilj koji se nametao je da Mreža mora da ojača i bude podrška svakom od pojedinačnih centara ali i otvorena za sve predloge i sugestije  centara. Važan element je saradnja sa ostalim institucijama sistema koje se bave obrazovanjem. Takođe, jačanje kadrovskih kapaciteta svakog centra je veoma značajan zadatak, kao i podrška školama, proces LLL.... Generalno, održivost Mreže i svakog od centara je osnovno pitanje kojim se u narednom periodu treba baviti.

Zaposleni u stručnim službama regionalnih centara razmatrali su sistem vrednovanje stručnog usavršavanja unutar ustanove, gde se diskutovalo o članovima Pravilnika 26 i 27, tj, kako rasporediti 44 sata usavršavanja na nivou ustanove. U radu ove grupe učestvovali su predstavnici ZUOV-a.

Drugog dana, radionica je nastavljena sumiranjem dogovorenih zaključaka prvog dana i nastavkom planiranja aktivnosti u 2013.godini te utvrđivanju godišnjeg budžeta.

 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac