gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Radionica u okviru PDP projekta - RC Leskovac 09. - 11.04.2013.

El. pošta Štampa PDF
Sredinom marta 2013. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih uobrazovanju, u Čačku, održan je sastanak članica Mreže RC i CSU Srbije na kome su direktori Centara, odnosno, članovi Upravnog i Nadzornog odbora, i SkupštineMreže RC i CSU, planirali aktivnosti za kratkoročni i dugoročni period i tom prilikom zaključili da je potrebno oformiti nekoliko radnih grupa koje će se baviti različitim aspektima rada i funkcionisanja Mreže.
S obzirom da se projekat PDP, koji je pod pokroviteljstvom SDC-a, privodi kraju, stručni konsultanti SDC dali su predlog da se osnuju četiri glavne komisije koje će se posvetiti izradi strateških i akcionih planova, kako za 2013. godinu, tako i za dugoročni period, odnosno, period nakon 2013. godine. Komisije su sledeće: Komisija za strateški razoj Mreže, Komisija za izradu finansijskog plana Mreže, Komisija za administraciju i procedure i Komisija za jačanje kapaciteta zaposlenih u RC i CSU.

Slike

Svaka grupa je imala zadatak da sačini listu predloga aktivnosti koje će sprovesti do kraja tekuće godine. Ti zadaci su prezentovani na trodnevnoj radionici u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu, koja se održala u periodu od 9. do 11. aprila 2013.godine.
Uz pomoć stručnih konsultanata SDC, Huga Sagera i Raise Venalainen, kao i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je partner u projektu SDC: Program stručnog usavršavanja, Nevene Vraneš i Marijane Todorović, članovi komisija uspeli su da izrade planove koje će u okviru svojih komisija ostvariti do kraja 2013. godine.Planovi su veoma važni za održivost Mreže RC i CSU, ali i za održivost pojedinačnih Centara za stručno usavršavanje i profesionalni razvoj. Održivost Centara je i od velike važnosti za kontinuirano stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, čime se jača obrazovno-vaspitni sistem u Srbiji.
 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac