gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Novi program stručnog usavršavanja

El. pošta Štampa PDF

Od maja meseca ove godine, na nivou Mreže RC i CSU sprovedeno je istraživanje koje je obuhvatilo 700 nastavnika iz cele Srbije, a u vezi sa procenom potreba nastavnika koji su na početku karijere, odnosno imaju manje od pet godina radnog staža. Rezultate istraživanja možete pogledati ovde. Ovo istraživanje je poslužilo kao osnova za budući program stručnog usavršavanja koji će biti akreditovan od strane Mreže RC i CSU, pošto je jedan od ciljeva regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i centara za stručno usavršavanje pripremanje i realizacija novih programa stručnog usavršavanja.

Sa tim u vezi, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo je u prethodna dva dana održana radionica, gde su učesnici bile kolege iz svih regionalnih centara u Srbiji, a na kojoj se razgovaralo i planiralo kako će budući program stručnog usavršavanja izgledati, koje to opšte, a koje specifične ciljeve treba da zadovolji, šta su očekivani rezultati... Kao što je rečeno, program će biti namenjen mladim nastavnicima i profesorima sa manje od pet godina radnog iskustva, pa se kao radni naslov za novi program nametnulo ime "Početak karijere bez barijere".

Ovo je prvi program koji će biti akreditovan od strane Mreže RC i CSU.

Slike

izvor: www.rcsmed.edu.rs

 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac