gototopgototop
 

Mreža RC i CSU Srbije

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Konferencija "Obrazovanje kao ključ uspeha - finsko iskustvo"

El. pošta Štampa PDF
Danas je u Beogradu, u Narodnoj biblioteci Srbije, održana međunarodna konferencija posvećena obrazovanju. Organizatori konferencije su Ambasada Finske i Ministarstvo prosvete Srbije.
Konferenciji je prisustvovalo preko 200 učesnika iz čitave Srbije , kao i gosti iz Finske.
Prisutne su pozdravili ambasador Finske u Srbiji, nj.e. Pekka Orpana i ministar prosvete, prof dr Tomislav Jovanović.
U diskusiji su učestvovali i dr Zoran Kostić, pomoćnik ministra prosvete, prof dr Desanka Radunović, predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta, Miljenko Dereta, narodni poslanik, Božidar Đelić, narodni poslanik, prof dr Aleksandar Baucal, kao i gosti iz Finske, Pasi Sahlberg, Esa Suominen i Kiira Karkkainen.
U ime Mreže RC i CSU, skupu se obratio mr Borivoje Janošević, direktor RC Smederevo. U svojoj diskusiji je ukazao na mesto i ulogu RC i CSU, uz izraženu želju za dalje institucionalno jačanje mesta i uloge Mreže i regionalnih centara pojedinačno, očekujući od Skupštine Srbije da u narednom periodu usvoji zakone kojima će se unaprediti pozicija ovih centara.

Slike

 
Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža Centar za stručno usavršavanje Kikinda Centar za stručno usavršavanje Šabac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Centar za stručno usavršavanje Kragujevac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Čačak Centar za stručno usavršavanje Kruševac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš Centar za stručno usavršavanje Leskovac Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar Regionalni centar za stručno usavršavanje Knjaževac