Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

CSU Kikinda

Centar za stručno usavršavanje

csukikinda@gmail.com, 0230/404-830, Nemanjina 23, Kikinda

Ovo je ustanova regionalnog karaktera, prva ovog tipa u Vojvodini.

Prevashodni cilj CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE je usavršavanje zaposlenih u obrazovanju,mada i ostali zaposleni koji imaju potrebu za nekim vidom stručnog usavršavanja u ovoj “KUĆI ZNANJA”mogu pronaći svoje mesto.

Regionalni centri za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uspostavljeni su kroz projekat Stručnog usavršavanja obrazovnog kadra (Professional Development Project – PDP) , zahvaljujući memorandumu o razumevanju, potpisanom 24. jula 2003. između vlada Švajcarske – Agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Republike Srbije – Ministarstva prosvete.

Kikindska Opština i Švajcarska agencija za razvoj ( SDC ) 9. septembra 2009. potpisale su ugovor o osnivanju ovog centra. Ovaj sporazum potpisan je između ministra prosvete Žarka Obradovića, švajcarskog ambasadora u Srbiji Ervina Kifer-a i predstavnika četiri lokalne zajednice u kojima je planirano otvaranje novih regionalnih centara za profesionalno usavršavanje nastavnika. U ime naše lokalne samouprave, sporazum je potpisao predsednik Opštine Kikinda Ilija Vojinović.